vrijdag 22 januari 2010

Evo Morales beëdigd voor tweede ambtstermijn



Evo Morales (l) en Álvaro García Linera worden beëdigd (Foto: teleSUR)

Van de redactie – Vandaag is Evo Morales beëdigd voor een tweede ambtstermijn als president van de Plurinationale Staat Bolivia. Álvaro García Linera werd, eveneens voor de tweede maal, als vicepresident beëdigd. Hun ambtstermijn loopt van 2010 tot 2015.
Morales begint zijn tweede termijn onder een nieuwe grondwet. Hij ontving van vicepresident García Linera de nieuwe officiële presidentiële sjerp en beiden kregen behalve de nieuwe officiële sjerpen ook een nieuwe medaille, die het begin van de nieuwe fase in de ontwikkeling van Bolivia symboliseren.
Morales had in december met een overweldigende meerderheid van ruim 60 procent de presidentsverkiezingen gewonnen. Bovendien behaalde zijn Movimiento al Socialisme (MAS) een teederde meerderheid in het parlement. De voorzitter van de Senaat, Ana María Romero de Campero, opende vandaag de eerste zitting van het nieuwe parlement.
Bij de beëdiging waren tal van staatshoofden en regeringsleiders aanwezig, waaronder Hugo Chávez van Venezuela, Rafael Correa van Ecuador, Michelle Bachelet van Chili en Fernando Lugo van Paraguay. Verder waren er officiële delegaties uit Canada, Frankrijk, Peru, Brazilië en de Spaanse kroonprins Felipe de Bourbon. (Bron: TeleSUR)