dinsdag 5 januari 2010

UNASUR-top over militaire bases in Colombia

De Boliviaanse regering heeft bekend gemaakt dat op de 27ste en 28ste van deze maand een topontmoeting van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) zal worden gehouden in de Ecuadoriaanse stad Quito, om de kwestie van de zeven militaire bases van de Verenigde Staten in Colombia te bespreken.
“Er is een vergadering van de staatshoofden van de UNASUR in voorbereiding, voor 27 en 28 januari, waar alleen de kwestie van de militaire bases in Colombia op de agenda staat”, verklaarde de Boliviaanse minister van Defensie, Walker San Miguel, geïnterviewd door de private zender Erbol.
De Boliviaanse minister zei dat op die datum de regering van zijn land zal een krachtige positie tegen de Amerikaanse militaire bases zal innemen, die volledig wordt gedeeld door Venezuela en Ecuador.
Verschillende leiders van de regio hebben gewezen op de noodzaak van de Colombiaanse regering om volledige informatie te geven over de operaties vanuit die bases en de vaststelling van een juridisch kader dat de soevereiniteit van de buurlanden garandeert. (ABN)