vrijdag 22 januari 2010

Venezuela publiceert de Correo del Orinoco International


Sinds eind vorig jaar verschijnt in Venezuela opnieuw de Correo del Orinoco. Ooit was dit de publicatie van Simón Bolivar, om tegenwicht te bieden aan de eenzijdige informatie van de Spaanse Kroon, ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog.
Nu verschijnt de Correo del Orinoco ook in een Engelstalige internationale editie. Het is de eerste en enige Engelstalige krant in Venezuela. Hoewel er in het verleden Engelstalige kranten zijn gepubliceerd, zijn deze aalemaal uit de circulatie genomen en is er sinds het begin van de Bolivariaanse Revolutie niet één meer uitgegeven.
Hoofdredacteur Eva Golinger verklaarde dat het doel van de publicatie is om vanuit Venezolaans perspectief nieuws en informatie te geven. De internationale media berichten over het algemeen zeer eenzijdig, en negeren de belangrijke humanitaire ontwikkelingen die een positief beeld geven van de regering Chávez. 
“Onze belangrijkste missie is de omvangrijke media manipulaties en informatie blokkade tegen Venezuela te bestrijden. Wij willen de internationale gemeenschap informeren over de ongelooflijke ontwikkelingen die hier in Venezuela plaatsvinden, waarover nauwelijks bericht wordt in de commerciële media”, aldus Golinger. (Bron: Postcards from the Revolution)