dinsdag 11 mei 2010

Chávez veroordeelt misbruik van zijn persoon in Colombiaanse verkiezingscampagne

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft het misbruiken van zijn persoon in de Colombiaanse verkiezingscampagne door de kandidaat van de regeringspartij en ex-minister van Defensie, Juan Manuel Santos, veroordeeld als een mediamanipulatie om angst onder de bevolking te zaaien.
“Opnieuw wordt mijn naam genoemd, net als die van Fidel [Castro van Cuba] en Correa [van Ecuador] om de bevolking bang te maken en op Santos te stemmen”, aldus Chávez. Chávez zei verder dat wanneer Santos gekozen zou worden, dit niet alleen een bedreiging is voor Venezuela maar voor het halve continent.
Chávez bracht in herinnering dat het Santos was, als ex-minister van Defensie, die met de Amerikaanse regering heeft onderhandeld over de vestiging van 7 militaire bases, wat de aanleiding vormde tussen de gespannen relaties tussen Colombia en Venezuela. “Dit heerschap is werkelijk een maffiosi”, aldus Chávez.
“Ik ben de eerste die zou wensen dat er in Colombia een fatsoenlijke regering komt, een persoon waarmee te praten valt en dat kan een ieder zijn, behalve Santos”, zei Chávez. Hij voegde er aan toe dat Venezuela met betrekking tot huidige regering van Álavaro Uribe, die zich praktisch tot vijand van Venezuela had verklaard, slechts afstand had genomen en de economische betrekkingen op een lager pitje heeft gezet. “Wanneer Santos president wordt, zullen we de economische betrekkingen geheel stoppen”, aldus Chávez. (Bron: teleSUR)