donderdag 29 april 2010

Cuba veroordeelt illegale uitzendingen vanuit VS


De permanente vertegenwoordiger van Cuba bij de VN, Pedro Núñez Mosquera, heeft tijdens een debat in het VN Informatie Comité wederom de schending vanuit de VS van de internationale regels betreffende frequenties voor radio- en tv-uitzending veroordeeld.
De diplomaat verklaarde dat deze radio- en televisie-uitzendingen valse of verdraaide informatie bevatten. Hij bracht in herinnering dat vorige maand de Regulations Board van de International Telecommunications Union verklaard heeft dat de uitzendingen schadelijk zijn voor de Cubaanse stations. “Alleen al in februari van dit jaar werden er vanaf Amerikaans grondgebied 2.185 uren illegale uitzendingen per week gedaan”, aldus Núñez.  


Hij merkte op dat een aantal van deze stations verbonden zijn of ten dienste staan van terroristische elementen die in de VS leven en anti-Cubaanse activiteiten ondernemen met goedkeuring van de federale autoriteiten.
“Het Amerikaanse Congres keurt jaarlijks een budget van 30 miljoen dollar goed ter financiering van deze activiteiten”, aldus de diplomaat die eraan toevoegde dat “de beslissing welke informatie het Cubaanse volk wil een soevereine kwestie van ons land en niet bepaald kan worden door mensen in de Amerikaanse regering die belastinggelden misbruiken om met terroristische elementen tegen de Cubaanse Revolutie te complotteren”. (Bron: Granma International)