vrijdag 2 april 2010

Verklaring van de Wereld Vredesraad over de recente aanval van het Europees Parlement tegen Cuba


De WVR verwerpt nadrukkelijk de recente resolutie van het Europees Parlement (EP), waarin Cuba wordt beschuldigd van "schending van de mensenrechten" ter gelegenheid van het overlijden van een veroordeelde Cubaanse crimineel, die in hongerstaking ging.
De resolutie van het EP is immoreel en vol politieke motivatie, het bewijst eens te meer de rol van de Europese Unie (EU) en haar inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van vele landen, met als doel deze te destabiliseren, en de uiteindelijke omverwerping van de socialistische regering van Cuba.  
Het is een meedogenloze interventie van imperialistische aard die hand in hand gaat met de Amerikaanse plannen tegen Cuba, die niet zijn veranderd met de nieuwe Amerikaanse regering. De EU is niet gerechtigd aan welk volk ook les te geven in democratie en menselijke waarden, in het bijzonder niet aan het Cubaanse volk.  
Zolang de EU zijn "gemeenschappelijk standpunt" tegen Cuba handhaaft, zijn hun acties bepaald door hypocrisie en dubbele moraal.  

Lees verder