vrijdag 5 november 2010

Doden door noodweer op Curaçao


Noodweer heeft op Curaçao in de nacht van maandag op dinsdag twee levens geëist. Honderden huizen zijn ondergelopen. De overvloedige regenval, die gepaard ging met hevig onweer, begon maandagavond (lokale tijd) na het voorbijtrekken van de tropische storm Tomas. Vanwege het noodweer deed de politie een oproep aan de bewoners zoveel mogelijk binnen te blijven. Een automobilist verongelukte als gevolg van het noodweer. Ook zou een reddingswerker zijn overleden die hulp bood bij de evacuatie van een deel van een ziekenhuis. 
De scholen op Curaçao zijn dinsdag wegens de wateroverlast gesloten. De Curaçaose premier Gerrit Schotte verklaarde dat gedurende de nacht minstens tweehonderd verzoeken om hulp zijn gedaan door mensen die in de problemen waren gekomen. Verscheidene radiostations en tv-zenders zijn uitgevallen.Volgens de meteorologische dienst neemt de regenval inmiddels iets af en zou die juist op Bonaire toenemen.

Scholen blijven dicht
Alle scholen op Curaçao bleven woensdag, voor de tweede dag, gesloten. Verschillende wegen zijn nog steeds onbegaanbaar vanwege de wateroverlast. Hierdoor zijn sommige buurten afgesloten. Curaçao verwachtte in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw regen, met daardoor te verwachten extra overlast. Om daar goed op in te kunnen spelen wil Schotte de wegen vrij houden zodat politie en andere hulpdiensten zich vrijelijk kunnen bewegen. Als de scholen dicht zijn, komt er ook geen drukke ochtendspits, zo is de verwachting. (Bron: Wereldomroep)