vrijdag 5 november 2010

Veertien doden bij amateurvoetbal Honduras

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Honduras zijn zaterdag 30 oktober veertien mensen vermoord door gemaskerde schutters. Dat meldden de autoriteiten van het Midden-Amerikaanse land. Op een veldje in San Pedro Sula waren veertien man aan het voetballen toen er vijf tot acht gemaskerde mannen het veld op kwamen en het vuur openden op de spelers. 'Van hen overleden er tien direct', zei politiechef Leonel Sauceda. Vier overlevenden werden nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden al snel aan hun verwondingen. 

Bloedbad in schoenenfabriek
Eerder begin september werden achttien mensen doodgeschoten in een schoenenfabriek in het noorden van Honduras. De slachtoffers waren mannen in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, die aan het werk waren toen ze werden verrast door zeker vier schutters.
Dertien slachtoffers overleden ter plaatse, vijf anderen bezweken later aan hun verwondingen in ziekenhuizen in de stad San Pedro Sula. De schutters maakten onder meer gebruik van AK-47 automatische geweren. 

Militair geweld tegen concert
San Pedro Sula is met ruim een miljoen inwoners de tweede stad van Honduras en de stad is regelmatig het toneel van moordpartijen door gemaskerde bendes en de politie en het leger. Op 15 september, de dag dat de onafhankelijkheid van Spanje wordt herdacht, werd een vreedzaam muziekconcert door politie- en legereenheden op gewelddadige wijze beëindigd. Toeschouwers en artiesten werden in elkaar geslagen en instrumenten vernield. 

Zie de TRNN-reportage: Honduran Regime Targets Musicians