vrijdag 5 november 2010

Vliegtuig met Nederlanders neergestort in Cuba

Reddingswerkers bij het neergestorte toestel (Foto: Reuters)
Een vliegtuig dat in Cuba onderweg was van de oostelijke stad Santiago de Cuba naar de hoofdstad Havana is donderdagavond in de bergen neergestort. Alle 68 inzittenden, onder wie drie Nederlanders, zijn om het leven gekomen. Dat heeft de Cubaanse burgerluchtvaartautoriteit bekendgemaakt.

Het vliegtuig stortte neer nabij het dorp Guasimal, in de provincie Santi Spiritus. Aan boord bevonden zich 61 passagiers en zeven bemanningsleden. Laat in de middag maakte de bemanning melding van een noodsituatie, waarna het contact met de luchtverkeersleiding verloren ging.

De vlucht was een van de laatste uit Santiago de Cuba voordat de tropische storm Tomas het eiland vrijdag passeert. Niet alleen vluchten, maar ook de spoordienst wordt in afwachting van de storm tijdelijk stilgelegd.
Naast Cubanen en de drie Nederlanders bevonden zich negen Argentijnen, zeven Mexicanen, twee Duitsers, twee Oostenrijkers, een Fransman, een Italiaan, een Spanjaard, een Venezolaan en een Japanner aan boord. (Bron: Novum/AP)